Presentació de la novel·la Xera i Sutge de Silvia Fernández Serrano

El dijous 11 de maig, a dos quarts de vuit del vespre, a la llibreria La Llar del Llibre, es presenta la novel·la Xera i sutge, de la jove escriptora Silvia Fernández Serrano.
Presentació de la novel·la Xera i Sutge de Silvia Fernández Serrano

El dijous 11 de maig de 2017, a dos quarts de vuit del vespre, presentem a la llibreria La Llar del Llibre de Sabadell (c. de Sant Antoni, 20) l’obra Xera i sutge, de la jove escriptora Sílvia Fernández Serrano. A més de l’autora, comptarem amb la participació de David Vila i Ros, escriptor i dinamitzador cultural, i Jordi Solé i Camardons, editor.

Aquest acte està organitzat per: CNL Sabadell, Òmnium Sabadell i Plataforma per la Llengua-Vallès Occidental

Amb la col·laboració de: La Llar del Llibre i Voliana Edicions

L’obra – Xera i sutge és, primer de tot, un homenatge de l’autora a la seva terra, Cercs -segons les seves paraules, “un llogarret bell i hostil”-, i neix inspirada pels fets de l’any 1932, quan una revolta va convertir la colònia de Sant Corneli en un espai de comunisme llibertari. En molts aspectes, aquesta és una novel·la iniciàtica, ja que la seva protagonista, l’Eva, de 12 anys, i els seus amics -de la seva mateixa edat-, arrossegats per les circumstàncies provocades pels adults, recorren un camí que els canviarà per sempre i els farà créixer abans d’hora. D’altra banda, és també la interpretació literaturitzada dels fets històrics que van succeir aquell 1932, entre el 18 i el 23 de gener, l’anomenada la Revolta de l’Alt Llobregat o els Fets de Fígols. Així doncs, també és adient considerar-la una novel·la històrica i social, molt ben documentada.

L’autora – Sílvia Fernández Serrano va néixer a Cercs l’any 1983. De pares immigrants i la petita de tres germans, va créixer en un entorn geogràfic singular, configurat per les colònies que havien acollit els treballadors de les fàbriques tèxtils del segle XIX i la febre minera pel carbó del segle XX. L’any 2014, després de més de 15 anys treballant en la seva primera novel·la, La Veu del Pedrenyal, auto-edita aquesta obra que ha estat el terreny on ha experimentat la seva escriptura metòdica i rigorosa. Els darrers dos anys, els ha dedicat a la creació de la seva darrera novel·la, Xera i sutge. Actualment, està treballant en un nou projecte literari, i ja n’ha començat el procés de documentació que caracteritza el seu rigorós mètode de treball, i el seu ull, sensible i crític, apunta a l’univers dels refugiats.

¿Te ha gustado? ¡Compártelo!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

Conoce más...

Cartel de la I Feria del Libro Virtual Utopía
Entrevistas

I Feria Utopía: conociendo a autores.

En esta entrevista para la primera feria online del libro, Utopía, os hablo de algún libro que me ha marcado este último año, me sincero con vosotros acerca de por qué son los libros importantes para mí, y tengo la oportunidad de animar a leer a todos aquellos que temen sostener un libro entre sus manos.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad