xera i sutge silvia fernandez

Xera i Sutge

xera i sutge frase1

«Es va quedar asseguda amb les cametes estirades i les mans, curtes i esquifides, recolzades sobre el terra» 

És el 24 d’octubre de 1931 i l’Eva fa dotze anys. És un trist aniversari: ha de deixar l’escola i començar a treballar a la fàbrica tèxtil amb la mare, mentre el pare treballa a la mina de Sant Corneli de Cercs.

La vida a la colònia és dura: dies freds en un espai bell i alhora hostil, on la mina n’és el cor. L’Eva hi troba la llum gràcies a la lectura i fuig escrivint.

Amb els seus amics, la Júlia, el Robert, la Cristina i el Manel, companys d’escola i de colònia, la seva estimada mestra Gertrudis i l’amistat amb el granadí Andrés Reinos, rellogat a casa seva, l’Eva s’endinsa en la vida adulta, on ningú sembla trobar sentit que escrigui… Una visita de Durruti i els fets de la revolta anarquista de Fígols, del 18 al 23 de gener de 1932, ho canviarà tot sense, potser, canviar res.

Xera i Sutge és una novel·la històrica, coral i iniciàtica, on la sensibilitat de l’autora permet recórrer un ventall de fets i personatges, on no hi ha blancs i negres, sinó grisos, on el desesper per conquerir una vida digna provoca fets sagnants, mentre una nena, l’Eva, abraçada al seu ocell de fusta, creix sense permetre que el seu esperit, lliure i creador, sigui malmès.

Mercè Martí Arolas, escriptora i mentora literària.

Entrevista

21 Fira del Llibre del Pirineu

Us deixo l’entrevista que vaig tenir ocasió de fer sobre el meu llibre Xera i Sutge per la 21 fira del Pirineu. Espero que us agradi!
Reproducir vídeo

Què pensen els lectors?

Descàrrega gratuïta

Descarrega de forma gratuïta les primeres 20 pàg. Inclou el Cap. 1 complet. Per això només has de deixar el teu nom i el teu correu, prometo no enviar correus molestos, només t’informaré de nous projectes, vídeos, llibres, entrevistes, etc.

xera i sutge1 1

Comprar

Paypal
12,99
  • ISBN: 978-841350387-5
  • Dimensiones: 15 x 21
  • Tapa blanda con solapas
  • Páginas: 250
  • Idioma: català
Popular

Bizum

619 59 11 89
12,99
  •  
bizum banner

Descarrega gratis les primeres 20 pàgines. Per això només has de deixar el teu nom i el teu email, prometo no enviar emails molestos, només t’informaré de nous projectes, vídeos, llibres, entrevistes, etc.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad